Hoppa till huvudinnehåll

ser vi hållbarhet

Vi ser på hållbarhet som en kombination av tre stora områden som vi behöver upprätthålla för att få ett hållbart samhälle. Ekonomisk, ekologisk och social hållbarhet. På dessa sidor kan du läsa om vad vi på banken gör inom de tre områdena för att bidra till FN:s globala mål om ett mer hållbart samhälle.

Ekonomisk hållbarhet

Som bygdens bank ser vi oss som en viktig stötte för företag och hushåll i Hylte och Gislaveds kommuner genom att tillhandahålla god bankservice och hög finansiell kompetens. Vi utbildar även våra barn och unga inom ekonomi och sparande i skolorna och på sociala medier

Ekologisk hållbarhet

Vår målsättning är att löpande begränsa vår miljö- och klimatpåverkan, bland annat genom att stötta ekologiskt hållbara projekt. 

Skog

Social hållbarhet

Södra Hestra Sparbank är en positiv kraft i samhället genom att stödja det lokala näringslivet, sponsra ideella föreningar och finansiera lokala initiativ som utvecklar den bygd vi bor och verkar i.

Häst

Vill du veta mer om hur Södra Hestra Sparbank arbetar med hållbarhet?

Här kan du inom kort läsa våra policys och riktlinjer och om hur ansvarsfulla affärer är en så viktig del av vårt hållbarhetsarbete.

 

Hållbarhet i siffror

100 %

Alla fondbolag på vår fondlista har skrivit under UNPRI (FN:s principer för ansvarsfulla investeringar).

Netto-noll 2040

Swedbank Robur publicerade nya delmål och metoder för att nå sitt klimatmål att vara netto noll till år 2040.

Så kan du spara 

Hållbart sparande

Visste du att du kan påverka planetens framtid bara genom att spara mer hållbart? Vi vill ge dig bättre koll på vad du investerar i och hjälpa dig att göra hållbara val. Läs om vad som gör en fond hållbar, EU:s nya regler inom hållbarhetsområdet med mera.

Kvinna sitter barfota ute på en stentrappa en fin sommardag

Så kan du låna grönt

Bolån och fastighetslån

För dig som ska köpa en bostadsrätt eller villa som är byggd för att vara mer energieffektiv och mer hållbar. För företag som ska investera i energi- och resurseffektiva fastigheter.

Sollån

Funderar du på att investera i solceller? Med solpaneler ger du dig själv möjligheten att sänka dina elkostnader.