Privatmarknadsgruppen på Södra Hestra Sparbank består av 17 medarbetare som tar hand om hela privataffären i banken både på huvudkontoret i Hyltebruk samt på kontoret i Burseryd.

Nu söker vi en Privatmarknadschef som kommer ha det övergripande personalansvaret för planering, uppföljning och coaching av privatrådgivare och kundtjänstrådgivare. Rollen kräver ett stort mått av affärsmässighet, initiativtagande och hög servicenivå där du även fungerar som ett bollplank till dina medarbetare. Du driver affärerna i en miljö med korta beslutsvägar. Genom ett stort engagemang och ett tydligt ledarskap skapar du rätt förutsättningar för att medarbetarna ska kunna leverera och fortsätta utvecklas.

Vi letar efter en ledare som:

-          Visar mod i att fatta beslut och vara en närvarande ledare för sina medarbetare.

-          Vågar genomföra förändringar och har ett ledarskap som inspirerar till att utveckla privatmarknadsgruppen och banken in i framtiden.

-          Coachar medarbetarna till effektiva och enhetliga arbetssätt och säkerställer att vi arbetar i linje med bankens uppsatta mål och med en hög kundnöjdhet i fokus.

-          Bygger ett sammansvetsat team med en hög nivå av engagemang och prestigelöshet.

-          Ansvarar för privataffären på våra två kontor och för privat- och kundtjänstrådgivarna på respektive enhet.

-          Säkerställer att rådgivningen sker enligt gällande lagar, regler och bankens riktlinjer.

-          Har en bred kreditkunskap och som ska ingå i bankens kreditkommitté för privat och företag.

-          Aktivt bidrar till arbetet i bankens ledningsgrupp där privatmarknadschefen ingår.

Din profil/bakgrund:

Vi söker dig som har förmågan och viljan att leda och utveckla privatmarknadsgruppen samt privatmarknadsaffären i banken. Som vår blivande Privatmarknadschef vill vi att du har en bakgrund inom bank på privat- eller företagssidan, gärna båda. Vi ser det som meriterande om du har haft en ledande befattning sedan tidigare och om du har en akademisk utbildning eller motsvarande inom ekonomi/finans. Det är bra om du har kännedom om den lokala marknaden, men det är inget krav.

Som person är du driven, tydlig och förtroendeingivande. Du är en trygg ledare som har lätt för att kommunicera, coacha och tillämpa ett situationsanpassat ledarskap. Genom lyhördhet och ett genuint intresse för kunden och medarbetarna skapar du förtroende och bygger långsiktiga relationer både internt och externt. Du trivs med att arbeta såväl i grupp som självständigt, är noggrann och har en förmåga att strukturera och organisera ditt och andras arbete. Vidare är du en utåtriktad, analytisk och prestigelös person som värderar lagarbete högt.

Swedsec rådgivarlicens, bolånelicens och IDD behörighet är ett krav.

Vi ser fram emot din ansökan senast 2024-09-01.

Ansökan skickas till: josefin.backsten@sodrahestrasparbank.se

För frågor kontakta rekryterande chef: VD Josefin Backsten 076/8185978